Financiering? Zoek het eens buiten de bank om. « LegalWise

Financiering? Zoek het eens buiten de bank om.

Door Rob Beks | categorieën Contracten


Geplaatst op 24 februari 2015 om 20:13


Het is bepaald geen geheim dat banken hun sterke reputatie als geldverstrekker grotendeels verloren hebben. Vooral MKB bedrijven hebben afgelopen jaren gemerkt dat het verkrijgen van een bancaire financiering bijna een hopeloze zaak is geworden. Het kan dan ook geen verrassing zijn dat alternatieve financieringsvormen de kop opsteken.

Crowdfunding – waarbij het publiek optreedt als financier – is één van de opvallendste alternatieven. Echter, meest voorkomend zijn nog altijd de onderhandse leningen. In Nederland wordt naar schatting zo’n 80 miljoen gefinancierd buiten de bank om. Zo’n 35 miljoen betreft onderhandse leningen. Crowdfunding beslaat nog maar zo’n 10% van het totaal aan alternatieve financieringen.

Let op!

“Overweegt u een alternatieve financiering? Zorg er dan voor dat u een goede juridische overeenkomst heeft. Maak duidelijke afspraken over het moment, waarop de financiering kan worden opgeëist, ook bij onverwachte gebeurtenissen, zoals een faillissement. Vraag zekerheden en het recht op informatie over de onderneming. Raadpleeg vrijblijvend één van onze advocaten.” Raadpleeg vrijblijvend raad aan één van onze advocaten.


"Rob Beks is ook zelf ondernemer. Dat praat een stuk gemakkelijker."

Rob Beks

Advocaat